VÅR HISTORIA

GFS (Göteborgs Fastighetsservice AB) grundades av fyra goa gubbar 1992. Vår historia började med att vi var anställda på ett annat företag som höll på med fastighetsservice. Men efter en tid gick företaget dåligt och sattes i konkurs. 

Vid den tiden hade en av oss anställda hand om fastighetsskötseln på en bostadsrättsförening på Stampgatan: BRF Stampen. När företaget la ner såg vi en gemensam möjlighet att starta upp något eget och hjälpas åt i egen regi. Det nappade föreningen på – GFS bildades och fick sin första kund. 30 år har gått sedan dess och vi har hand om Stampens fastighetsskötsel än idag. Likaså BRF Friggagatan och BRF Breitenfeld, vars fastighetsskötsel vi också tog över kort efter vårt grundande. 

– Vi har gått samma rundor i alla år. Men ändå är jobbet väldigt varierande. Man vet aldrig vad som ska hända om dagarna, säger Tony Jansson, som är ensam kvar som grundare.

I dag drivs GFS i ny regi. Tony berättar om tillfälligheten som gjorde att GFS grundades. Och kanske var det även tillfälligheten som gjorde att vår VD Johan Sterner kom in i bilden. I 15 år jobbade Johan på vitvarutillverkaren Miele, där vi kom i kontakt med varandra:

– Då skojade vi litegrann om att jag borde gå in som delägare i GFS, eftersom jag hjälpte gubbarna en del med tvättmaskinerna. Och efter en tid så blev det så också, berättar Johan.

I samband med ägarbytet har vi också fått en naturlig övergång i affärsområde och kundsegment.  I dag jobbar vi med maskinservice i större utsträckning, är återförsäljare för Miele och har vår egen verkstad. Vi jobbar även med medicinmaskiner inom svensk sjuk- och tandvård. 

I takt med att vi har vuxit har vi också blivit fler. I dag är vi 6 stycken anställda i GFS som ser till att du ska få bäst tänkbara service!